Για τη συμμετοχή συλλογικοτήτων, κινημάτων, συνδικάτων και οργανώσεων στο 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Για τη συμμετοχή συλλογικοτήτων, κινημάτων, συνδικάτων και οργανώσεων στο 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

 

Εδώ και 15 χρόνια, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί μία γιορτή αλληλεγγύης κι αντίστασης, μία συνάντηση της άλλης Θεσσαλονίκης, των μεταναστών, των αποκλεισμένων, των κινημάτων. Φέτος ειδικά, την εποχή της κρίσης, της φτώχειας, της καταστολής, αλλά και των νέων αντιστάσεων, το Φεστιβάλ διευρύνει την απεύθυνσή του, για να αγκαλιάσει όλες τις κινηματικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας, όπως οι τοπικές αντιστάσεις ενάντια στο χρυσό ή το ΣΜΑ, τα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης, το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τα εγχειρήματα έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τους αντιφασιστικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των ανέργων.

Σε αυτό το κλίμα, σας καλούμε να συμμετέχετε στο 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ – Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με όποιο τρόπο κρίνετε εσείς ότι μπορεί να βοηθήσει τη δική σας κινηματική δουλειά, αλλά και τη συνεύρεσή σας με τα άλλα κινήματα. Συγκεκριμένα, μπορείτε να:

-      δηλώσετε συμμετοχή – υπογραφή στο φεστιβάλ

-      συμμετέχετε στο φεστιβάλ με δικό σας χώρο (ταμπλό-τραπεζάκι) και υλικό

-      οργανώσετε τις δικές σας εκδηλώσεις (εργαστήρια, δρώμενα, εκθέσεις, προβολές, παραστάσεις κοκ), ή να συμμετέχετε/συνδιοργανώσετε αυτές που ήδη προγραμματίζονται

-      βοηθήσετε στην καμπάνια, διακινώντας το έντυπο (πολύγλωσσες αφίσες και φυλλάδια) και ηλεκτρονικό υλικό στους δικούς σας χώρους

-      συμβάλετε στις κοινές εργασίες, το στήσιμο του χώρου κοκ

-      καλέσετε τα μέλη σας να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας του φεστιβάλ

-      ενισχύσετε οικονομικά το φεστιβάλ, διακινώντας ή προαγοράζοντας για τα δικά σας μέλη τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης (διευκρινίζουμε εδώ ότι το φεστιβάλ δεν δέχεται ποτέ επιχορηγήσεις από κανένα κρατικό ή ιδιωτικό φορέα, ότι μοναδική πηγή για την κάλυψη των εξόδων είναι τα κουπόνια ενίσχυσης και τα έσοδα από μπαρ και ταβέρνες κι ότι όλοι οι συμμετέχοντες εργάζονται για αυτό χωρίς αμοιβή).

Ειδικότερα, την Κυριακή το βράδυ το πρόγραμμα των συζητήσεων-εργαστηρίων του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μία ανοιχτή συνέλευση, όπου καλούνται τα κινήματα της πόλης να παρουσιάσουν σύντομα τις δικές τους προτάσεις και δράσεις, ενώ θα κατατεθούν και τα επιμέρους αποτελέσματα από τα εργαστήρια που θα προηγηθούν. Στόχος μας είναι η συνάντηση κι η ώσμωση των διαφορετικών κινηματικών προσεγγίσεων και –αν αυτό αποδειχθεί επιθυμητό και εφικτό από όλους- ο προγραμματισμός κοινών παρεμβάσεων και δράσεων.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση συμμετοχών και προτάσεων για το πρόγραμμα είναι η Παρασκευή 21 Ιούνη. Μέχρι τότε, περιμένουμε με χαρά την όποια ανταπόκρισή σας.

Πληροφορίες:

antiratsistiki.gr,

https://www.facebook.com/events/240491849409335/

6976629310

 

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης