Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου Σωματείων και Φορέων της πόλης

Όπως είναι γνωστό η απεργία πείνας των 300 μεταναστών – εργατών εισέρχεται πλέον στην 3η εβδομάδα και, ειδικά στην Αθήνα, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Δυστυχώς όλο το προηγούμενο διάστημα πολιτικές σκοπιμότητες, σε συνδυασμό με τη στάση πολλών ΜΜΕ, αφού διαστρέβλωσαν το ζήτημα  -εστιάζοντας αποπροσανατολιστικά σε τριτεύουσες εκδοχές του- προσπαθούν τώρα να επιβάλουν ένα πέπλο σιωπής, αποσκοπώντας, προφανώς, στην κάμψη του ηθικού των απεργών. Παρόμοια άλλωστε τακτική ακολουθούν σε κάθε αγώνα εργαζομένων το τελευταίο διάστημα.

Επειδή η αλληλεγγύη είναι το ιστορικότερο και αποτελεσματικότερο «όπλο» των εργαζομένων και όλων των καταπιεσμένων.
Επειδή το αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα όλων των μεταναστών που επιλέγουν να ζήσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικάτων και κοινωνικών φορέων.
Επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη σιωπή ή –το αντίθετό της- τη λαϊκιστική υστερία να «γίνονται νόμος» στην κοινωνία μας.

Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 9/2, στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,  για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών μεταναστών, την υποστήριξη μας στα αιτήματά τους και τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί με δίκαιο τρόπο σε αυτά.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετέχουν και συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ και Διδασκαλικοί Σύλλογοι, η ΕΝΙΘ, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Πρυτανείας του ΑΠΘ, το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ, το Σωματείο Βιβλίου – Χάρτου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Σύλλογοι Μεταναστών της πόλης.

AttachmentSize
dt+press+conf.doc23 KB