ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ (25/1)

Στις 25 Ιανουαρίου 300 μετανάστες ξεκινούν πανελλαδική απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διεκδικώντας τη νομιμοποίηση των ίδιων και όλων των μεταναστών -μεταναστριών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα καθώς και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους έλληνες εργαζόμενους.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι, το αίτημα τους  για νομιμοποίηση φαντάζει ανεδαφικό σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς που η απαγόρευση και η ποινικοποίηση της μετανάστευσης  υλοποιείται, εκτός των άλλων, με το τείχος στον Έβρο, τα πλωτά στρατόπεδα, τη  FRONTEX, και τις μαζικές απελάσεις. Γνωρίζουν επίσης ότι, σε μια  περίοδο που ο ρατσιστικός και φασιστικός λόγος  υιοθετείται από την κυβερνητική πολιτική και  αναπαράγεται από τα ΜΜΕ, η “ κοινή γνώμη” δεν είναι με το μέρος τους. Ξέρουν ότι, δεν είναι “της παρούσης”  να μιλούν για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα μεταναστών και ντόπιων εργατών σε μια συγκυρία που η  εργασία και  η ίδια η ζωή υποτιμάται κάθε μέρα και περισσότερο. Όμως η βαρβαρότητα και η εκμετάλλευση που βιώνουν καθημερινά  τους εξωθεί σ’ έναν αγώνα με όλα τα μέσα, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Δεν έχουν άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή  και το δίκιο τους.
Ως Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα τους, γιατί θεωρούμε ότι αυτοί που ζουν τις συνέπειες της “κρίσης” πολύ πριν αυτή χτυπήσει τις πόρτες του δυτικού κόσμου, έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν την νομιμοποίηση τους στις χώρες που ζουν και εργάζονται χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Γιατί η ποινικοποίηση της μετανάστευσης και της φτώχειας δεν θα οδηγήσει σε καμιά κοινωνική ειρήνη, αλλά αντίθετα σε κοινωνική βαρβαρότητα.  Θα  αγωνιστούμε μαζί με τους μετανάστες απεργούς πείνας με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τη δικαίωση του αγώνα τους για μια αξιοπρεπή ζωή, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι, οι μετανάστες δεν είναι υπαίτιοι της συρρίκνωσης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, ούτε φυσικά αυτοί που “ρίχνουν τα μεροκάματα”. Αντίθετα, αναγνωρίζουμε την πολλαπλή συνεισφορά τους στη ζωή μας και νιώθουμε ν’ απειλούμαστε το ίδιο πολύ με τους μετανάστες και τις μετανάστριες από την άνοδο του ρατσισμού, τη γκετοποίηση, και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.
Γιʼ αυτούς και για πολλούς ακόμα ανείπωτους λόγους:


 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών
Ζητάμε τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών/τριών
Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών πείνας για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες
  
 

AttachmentSize
Deltio+Typou+gia+Apergia+Peinas.doc14.5 KB